Je kunt je niet meer inschrijven voor dit webinar


​Over deze lezing


Nooit eerder spraken we zo vaak het woord ‘hoop’ uit. Maar wat betekent dat begrip precies? Leo Bormans onderzoekt het al jaren, onder andere voor The World Book of Hope. Daarin bracht hij de belangrijkste inzichten samen van honderd professoren uit vijftig landen, die het mechanisme van hoop bestuderen. In zijn nieuwe boek ‘Hooptimisme’ vertaalt hij die kennis en wetenschap nu in honderd concrete adviezen om een hoopvol leven te leiden. Hoop is de motor, optimisme de richting. 

We staan zogezegd voor de poorten van het nieuwe ‘Rijk van de Vrijheid’. Richten we ons daarbij vooral op de ‘negatieve vrijheid’ (de afwezigheid van beperkingen) of op de ‘positieve vrijheid’ (de aanwezigheid van mogelijkheden om te kiezen en je eigen leven te organiseren)? De keuze is aan ons. Hoopvolle mensen leven langer, zijn gelukkiger en succesvoller op zowat alle gebieden van het leven. Het goede nieuws is dat we kunnen leren om hoopvoller in het leven te staan, ook en vooral als de toekomst wankel en onzeker lijkt. Hoop is optimisme met opgestroopte mouwen.

Het gaat niet om een zweverig gevoel. Hooptimisme is de grote kracht van de mens. Elk inzicht wordt onderbouwd door wetenschappelijk onderzoek. Hoop is een positief virus en het is bijzonder besmettelijk. Het verlicht de pijn, versterkt het organisme en bevordert het herstel. In deze lezing krijg je concrete sleutels in handen om zelf rechtop te kunnen blijven lopen, overeind te krabbelen of anderen te helpen om een nieuw evenwicht te vinden. 


P.S. Bij de jaarwisseling eind 2020 gaf Leo Bormans al een webinar onder de titel ‘hooptimisme’. Meer dan 1200 mensen namen daaraan deel. Dit webinar verschilt van het vorige. Deze keer geeft Leo Bormans concrete toepassingen voor een hoopvol leven en voor mensen die anderen daarbij willen helpen.
​​​
Presentatie door Leo Bormans
Leo Bormans is onderzoeker en auteur van internationale bestsellers als ‘The World Book of Hope’. Hij is o.a. Distinguished Lecturer in Happiness Economics Research aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. 

Duur
45 minuten

Je kunt het webinar volgen via je computer, tablet of telefoon.Vragen? Mail ons via uitgeverij.lannoo@lannoo.be


Deel dit webinar