Je kunt je niet meer inschrijven voor dit webinar


​Over het webinar


Naar schatting hebben zo'n 65.000 Vlamingen te kampen met een bipolaire stoornis. Over deze aandoening bestaan nog zeer veel misverstanden.

Na de bevalling van haar eerste kind wordt Ann opgenomen met een psychose. Pas negen jaar later vallen de puzzelstukjes in elkaar als ze bij psychiater Pascal Sienaert terechtkomt en de diagnose bipolaire stoornis gesteld wordt.
​​​​​​​Tijdens dit webinar gaat Lynn Formesyn in gesprek met ervaringsdeskundige Ann Dierick, en expert Pascal Sienaert over leven met een bipolaire stoornis. Wat is een bipolaire stoornis precies? Welke behandelingen zijn mogelijk? Hoe kun je herval voorkomen? Wat met de invloed op je relaties, je gezin, je werk? En herstel, wat houdt dat concreet in?


Tien jaar na het succes van het boek Manisch-depressief. Gids voor patiënten, familie en hulpverleners verscheen zopas een nieuwe bijgewerkte editie met als titel Leven met een bipolaire stoornis. Herstel met ups en downs

In dit boek ontvouwen zich, zij aan zij, twee verhalen: het herstelverhaal van Ann en het wetenschappelijke verhaal van wat een bipolaire stoornis is en hoe ermee te leven. Verhalen over ups en downs, over worstelen, rouwen, aanvaarden en afstand nemen, over herstel dus.
Presentatie door
Pascal Sienaert, psychiater-psychotherapeut Universitair Psychiatrisch Centrum KU Leuven. 
Ann Dierick, ervaringsdeskundige
​​​​​​​Lynn Formesyn, moderator

Duur
45 minuten

Je kunt het webinar volgen via je computer, tablet of telefoon.Vragen? Mail ons via uitgeverij.lannoo@lannoo.be


Deel dit webinar