Je kunt je niet meer inschrijven voor dit webinar


​Over de online boekvoorstelling

​​​​​​​
Maak kennis met Hans Van Dyck op deze unieke online boekvoorstelling. Het orakel van de bosnimf is een fascinerend verhaal over vlinders. Van de functies die de kleuren op hun vleugels hebben tot de vele aspecten van hun wonderlijk gedrag. Van de hongersnood waarmee ze kampen in moderne landschappen tot de analyse van wat snelle klimaatverandering met ze doet. Een verhaal over prachtige zorgenkinderen. Onze gids en rode draad doorheen het boek is het bont zandoogje, een bosnimf.

Maar het boek gaat ook over gepassioneerde mensen. Hans Van Dyck verweeft er zijn eigen metamorfose van vlinderjongen tot vlinderprofessor in. Een meeslepende getuigenis over verwondering en passie voor wetenschap. Hij vertelt ook over vele anderen die zich aangesproken weten door deze bijzondere insecten. Van kunstenaars die ze al eeuwenlang op allerlei manieren proberen te verbeelden tot ingenieurs die zich erdoor laten inspireren om technische problemen op te lossen. 

Het leidt tot deze fascinerende vlinderparadox: krijg je door gebiologeerd in te zoomen op deze kleurrijke diertjes een bredere kijk op het aardse leven? Kunnen we bij de vlinder terecht voor levenslessen?


Presentatie door
Maarten Van Steenbergen, directeur-uitgever Uitgeverij Lannoo
Geerdt Magiels, moderator
Hans Van Dyck, auteur
Johan Braeckman, filosoof

Duur
60 minuten

Je kunt het webinar volgen via je computer, tablet of telefoon.Vragen? Mail ons via uitgeverij.lannoo@lannoo.be


Deel dit webinar